Sign in

Please enter your email below and we will send you a new password.

Sign in with

My Cart  

Kontroll av produktkvalitet

Vi er autoriserte byrå for alle merker og kan garantere at alle produkter fra fabrikker har bestått QC inspeksjon.

Når bestillingen er mottatt, må du først sjekke pakken og alle elementer og sørge for at om de kan fungere godt. Hvis det er noe galt, kan du ta bilder av både defekt, brutt Eller mangler elementer og tredje kopi til mottaker av ekspressfraktbrev.

Vi anbefaler sterkt test før installasjon. Hvis det ikke kan fungere, vennligst kontakt oss første gang. Og vær så snill å ikke tvinge den til å bli installert i mobiltelefon. Vi er ikke ansvarlige når skjermen er installert.

30 dager pengene tilbake garanti

Vi har 30 dager pengene tilbake garanti på alle våre produkter fra den datoen du mottok den med akseptabel grunn. Du bør returnere varen i sin opprinnelige stand for oss. I så fall etter at vi mottar de returnerte varer, vil vi refundere betalingen unntatt faktiske porto allerede påløpt. vennligst oppmerksomhet som returneres pakke ville ha klaring risikoer og tilhørende avgifter når ankommer i Kina. i så fall må vi trekke gebyrene fra din varer kostnad. Håper du Kan forstå.

Utveksling

Vi tilbyr varerutvekslingspolitikk og service for alle kunder i henhold til varemiljøbetingelser.

Varerutvekslingsvilkår

1. Alle elementene må kjøpes fra Myfixone Online Store.

2. Elementer som må byttes må oppfylle følgende betingelser:

A. Defekte elementer

B. Brutte elementer

C. Manglende elementer

D. Elementer som ikke beskrevet eller bestilt

3. Du må sjekke pakken din umiddelbart når du mottar bestillingen.

4. Alle elementene du vil bytte må sendes tilbake til oss, bortsett fra noen elementer som er merket av oss.

Varerutvekslingsprosedyre

1. Defekte elementer

Selv om vi har en omfattende testing før levering, kan vi ikke 100% unngå dette problemet. Når du har mottatt din bestilling, vennligst teste dem først. Hvis du får noen defekte deler, kontakter Vi innen 48 timer, vi vil prøve vårt beste for å få det kvadret bort.

Vi setter også pris på din tid til å fikse dem ved hjelp av metoden her.

2. Brutte elementer

Vi nå ikke kreve våre kunder til å sende tilbake den ødelagte elementer for å lagre betaler frakt og tilby mer effektiv etter-salg service. Hvis elementene er ødelagt dessverre, via kontakt oss Live eller e-post ( [email protected] ) ASAP med følgende informasjon:

Bestillingsnummer:

Produktnavn:

Video / video link eller bilde:

3. Erstatning -Sending

Vanligvis vil vi sende bytte etter at vi godkjenne problem. Når du legger inn ny bestilling, legg igjen en beskjed for notat for å minne oss om det, eller du kan kontakte oss. Noen ganger når erstatningen ikke er tilgjengelig, vil vi først sende bestillingen din og la erstatningen bli sendt til deg med din neste bestilling.

Hvis noe er uklart, kan du gjerne kontakte oss via [email protected] 

4. Elementer som mangler fra pakken

Vi har tillit til at hver ordre går fort og raskt. Vi bestiller bestillingen, vektinformasjon. for noen spesielle bestillinger. Men noen ganger feil occures, vi er alltid synd på slike tilfeller vil vi jobbe hardt for å sørge for at du blir en fornøyd kunde.

Ikke kast bort pakkelisten vedlagt i pakken din før du er sikker på at du har mottatt alle elementene.

Hvis en av dine poster ikke er oppført på pakkelisten, kan du sende oss et bilde av pakkelisten, vil vi svar så snart som mulig for å gjøre opp for våre feil.